Gerechtelijke procedure

Hoewel we de gang naar de rechter het liefst voorkomen, is deze stevige aanpak soms de enige mogelijkheid om een debiteur aan te zetten tot betalen.

Dagvaarding

We starten de gerechtelijke procedure met een dagvaarding waarin de debiteur wordt opgeroepen om bij de rechtbank te verschijnen. De rechter zal, in de meeste gevallen, de debiteur veroordelen tot het betalen van het hele bedrag. Ook vertragingsrente en de incassokosten worden bij de debiteur in rekening gebracht.

Elke situatie is anders. Daarom lichten we graag in een persoonlijk gesprek toe hoe de gerechtelijke procedure precies in zijn werk gaat. Conclusiewisseling, comparitie van partijen, doorlooptijden en tarieven, wij leggen het u uit.

Betalen of beslag leggen

Wij proberen altijd met de debiteur in gesprek te blijven, maar we verliezen ons doel niet uit het oog. De gerechtelijke procedure loopt niet voor niets. Uiteindelijk doen we er alles aan om het verschuldigde bedrag voor u te innen. Als de debiteur na het vonnis van de rechter niet overgaat tot betalen, kondigen wij verdere maatregelen aan. Beslaglegging is de laatste stap in het traject. Die stap zetten we alleen als alle andere mogelijkheden om tot een goede betalingsregeling te komen niet werken.